5 Sportschool en fitness motivatie tips

5 Sportschool en fitness motivatie tips

Meer dan 80 procent van de mensen die het nieuwe jaar startten met het goede voornemen meer naar de sportschool te gaan zijn hier al mee gestopt. Aangezien vet verliezen en droog worden echter met stip het populairste goede voornemen is, help ik je terug op weg met wat sportschool en fitness motivatie tips.

Sportschool en fitness motivatie tip #5: Zorg voor de juiste outfit

De uitspraak “Kleed je voor de baan die je zoekt, niet voor de baan die je hebt” geldt ook voor je fitness doelstellingen. Een onderzoek van Northwestern University concludeerde dat deelnemers die zich in een laboratorium jas kleedden significant beter presteerden in taken die geassocieerd werden met die lab jas dan deelnemers die zich ‘normaal’ kleedden. Hoewel een lange witte jas niet ideaal is voor een half uurtje op de loopband of je Stronglifts 5×5 sets, zou hetzelfde principe ook voor je fitness outfit moeten gelden. “Het is waarschijnlijk dat je je in fitness kleding energieker voelt en daardoor sneller naar de sportschool zult gaan”, aldus onderzoeksleider Hajo Adam. De juiste outfit is hiermee een wetenschappelijk onderbouwde, maar wellicht wat verdachte sportschool en fitness motivatie tip.

Sportschool en fitness motivatie tip #4: Houd je vorderingen bij

Bekende Amerikaanse universiteit Harvard bekeek 26 verschillende studies en vergeleek de motivatie van sporters die hun vorderingen bijhielden met de motivatie van degenen die dit niet deden. Hieruit bleek dat mensen die bijvoorbeeld stappentellers gebruikten gemiddeld 2.000 stappen per dag meer zetten en gemiddeld 30 procent actiever zijn. Heb je geen stappenteller bij de hand? Dan installeer je snel en simpel een goede hardloop app op je iOS of Android telefoon of gebruik Fitocracy. Voor iedereen met een smartphone is dit een gemakkelijke sportschool en fitness motivatie tip die daarnaast ook bewezen effectief is.

Sportschool en fitness motivatie tip #3: Stel dagelijkse herinnering in

Clayton State University onderzocht het effect van dagelijkse herinneringen om te gaan sporten op 172 volwassenen zonder een geschiedenis van regelmatig sportschool bezoek. De helft van de deelnemers aan het onderzoek ontving dagelijks motiverende emails, terwijl de andere helft geen herinnering ontving. De groep die de emails ontving ging niet alleen vaker naar de sportschool, maar bracht hier ook meer tijd door. In totaal leverde deze sportschool en fitness motivatie tip deelnemers 50 procent meer lichamelijke beweging op.

Sportschool en fitness motivatie tip #2: Een beetje jaloezie kan geen kwaad

Je kan zeggen wat je wil over de Calvin Klein ondergoed modellen, maar onderzoek wijst uit dat het kijken naar dergelijke perfect afgetrainde lichamen je motivatie om te sporten sterk doet toenemen. Onderzoek van Elsevier onder sportschoolbezoekers toont aan dat het zien van gespierde modellen deze sportievelingen motiveert om nóg harder te werken in de sportschool. Tegelijkertijd maakten dezelfde afbeeldingen in niet-sportschool bezoekers juist een negatief zelfbeeld los.

Sportschool en fitness motivatie tip #1: Vind een sportschool partner

Verschillende onderzoeken lijken erop te wijzen dat je fitness doelstellingen gemakkelijker en sneller te behalen zijn wanneer je in gezelschap de sportschool bezoekt. Of het nu is omdat een fitness partner je motiveert om toch naar de sportschool te gaan wanneer je anders wellicht een keer over zou slaan, of juist zorgt dat je harder traint als je eenmaal binnen bent, een sportschool partner werkt.

Volgens onderzoek van de Kansas State en Michigan State universiteiten in de USA kan je het best een fitness partner zoeken die 40 procent fitter is dan jouzelf, om je zo te motiveren harder te trainen. Wanneer het om aerobische oefeningen gaat levert dit gemiddeld zelfs 50 procent meer verbrande calorieën op. Een dramatische toename die de sportschool partner met recht de nummer 1 sportschool en fitness motivatie tip maakt.

Wat is jouw beste sportschool en fitness motivatie tip? Laat het weten in de comments!

Wat is leuk aan fitness?

Er zijn vele dingen die leuk zijn aan fitness. Voor sommige mensen is het leuk om fysieke uitdagingen aan te gaan en hun grenzen te verleggen. Voor anderen is het leuk om te zien hoe ze fitter worden en hoe hun spieren groeien en sterker worden. Nog anderen vinden het leuk om deel te nemen aan sportcompetities of uitdagende fitnesscursussen. Voor velen is fitness ook een manier om stress te verminderen en mentaal en emotioneel in balans te blijven. Het kan ook leuk zijn om samen te werken met een personal trainer of om lid te worden van een sportschool of fitnessclub, waar u andere mensen kunt ontmoeten die dezelfde interesses hebben.

Wat motiveert ons om te sporten?

Er zijn vele dingen die ons kunnen motiveren om te sporten. Sommige mensen zijn gemotiveerd door het behalen van specifieke doelen, zoals het verliezen van gewicht of het verbeteren van hun fysieke conditie. Anderen zijn gemotiveerd door het gevoel van prestatie en voldoening dat ze krijgen als ze een uitdaging aangaan en hun grenzen verleggen. Veel mensen zijn ook gemotiveerd door het gevoel van welzijn en ontspanning dat ze krijgen na het sporten, en door het verminderen van stress en spanning. Soms kan ook de sociale interactie die samenhangt met sporten, zoals het deelnemen aan een team of een sportschool, ons motiveren om te blijven bewegen en actief te blijven.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *