De 9 beste podcasts Voor de sportschool

Wanneer mensen me vragen naar wat ik luister als ik buiten aan het hardlopen ben of in de sportschool sta te zweten, zijn ze vaak verbaasd dat het vaak geen muziek is. Ja, ik heb een paar playlists die ik zo af en toe opzet als ik echt diep moet gaan, maar meestal luister ik naar podcasts in de sportschool.

Als je normaal gesproken enkel naar muziek luistert zou je podcasts eens moeten proberen. Je kan gratis podcasts van de grootste DJ’s zoals Armin van Buuren, Steve Aoki, Hardwell en Tiësto downloaden, maar er zijn ook podcasts vol humor of informatie over fitness, wetenschap en allerlei andere onderwerpen. Hieronder zet ik de 9 beste podcasts voor de sportschool op een rij, ingedeeld in fitness podcasts, muziek podcasts en overige podcasts.

Fitness Podcasts in De Sportschool: 9. Bad Boy Running

Open Bad Boy Running in iTunes – Open Bad Boy Running op Stitcher – Open de Bad Boy Running website

Bad Boy Running is de perfecte podcast voor lange runs buiten, waarbij je meer wil dan dezelfde lijst muziek. Twee vrienden, Jody Raynsford en David Hellard, praten uitgebreid over hardlopen, fitness en verder alles wat toevallig in ze op komt. Verfrissend, vaak grappig, soms per ongeluk ook nog verrassend informatief, maar altijd leuk.

Fitness Podcasts in De Sportschool: 8. Skip La Cour

Open Skip La Cour’s Bodybuilding and Fitness Podcast in iTunes – Open de Skip La Cour Podcast website

Skip La Cour is lange tijd professional bodybuilder geweest en is nu coach, eigenaar van zijn eigen lijn supplementen en publiek spreker. In zijn podcast focust hij zich vooral op bodybuilding, maar voor iedereen die bezig is met krachtsport en wat extra spiermassa wil opbouwen heeft La Cour interessante dingen te vertellen. Interviews met mensen als Mike Christian, Lee Haney en andere bekenden uit het circuit zijn en welkome afwisseling en zorgen voor het nodige stukje inspiratie tijdens je workout.

Fitness Podcasts in De Sportschool: 7. Mark Bell’s PowerCast

Open Mark Bell’s PowerCast in iTunes – Open Mark Bell’s PowerCast in ShoutEngine

Elke week kan je een nieuwe editie van Mark Bell’s PowerCast downloaden voor interviews met de grootste namen in krachtsport, bodybuilding, strongman, fitness en crossfit. De presentator, professioneel krachtsporter en uitvinder Mark Bell presenteert de podcast samen met vrienden Mike Farr en Jim McDonald en weet zijn interviews altijd vol humor af te wikkelen.

Muzikale Podcasts In De Sportschool : 6. Hardwell on Air van dj Hardwell

Open Hardwell on Air in iTunes – Open Hardwell on Air op podbay.fm – Ga naar de Hardwell on Air website

De #2 dj ter wereld volgens de DJMag DJ Top 100 draait in zijn wekelijkse podcasts naadloze gemixte EDM (electronic dance music) tracks die elke week weer fris en verrassend zijn. Super als je graag elke week weer een nieuwe soundtrack voor die keiharde workouts hebt. Met deze podcast sta je de sportschool door te stuiteren!

Muzikale Podcasts In De Sportschool: 5. Spinnin’ Sessions

Open Spinnin’ Sessions in iTunes – Open Spinnin’ Sessions op podbay.fm

Spinnin’ Records is hét grootste house label ter wereld. Elke week halen ze weer een van ’s werelds bekendste dj’s de studio binnen om hun Spinnin’ Sessions podcast te hosten. Elke week weer heb je dus een podcast die compleet nieuw is met nieuwe tracks, nieuwe genres, maar altijd kwaliteitsmixes. In het verleden is Spinnin’ Sessions al gehost door Sander van Doorn, Ummet Ozcan, Afrojack en ontelbare andere grote namen.

Muzikale Podcasts In De Sportschool: 4. Hexagon Radio van Don Diablo

Open Hexagon Radio in iTunes – Open Hexagon Radio op podbay.fm

Uit de drie muzikale podcasts die ik in de sportschool luister is Hexagon Radio van Don Diablo met stip de meest eclectische. Verschillende stijlen worden in een eclectische, maar vooral dansbare mix een feestje voor je oren. Als je me in de sportschool tussen de sets in dansjes zit doen, is Hexagon Radio waarschijnlijk de reden.

Overige Podcasts In De Sportschool: 3. TEDTalks (audio)

Open TEDTalks (audio) in iTunes

Als je TED niet kent leef je waarschijnlijk al geruime tijd onder een hele grote steen, maar voor de zekerheid: TED is een nonprofit die zich focust op ideeën die iedereen zou moeten horen. Je vindt ’s werelds belangrijkste sprekers, denkers en doeners op het podium bij TED conferenties om daar te vertellen over hun expertise. De audio podcasts zorgen dat je je in de sportschool niet alleen fysiek, maar ook mentaal verbeterd. Stuk voor stuk bijzondere verhalen die je eigenlijk allemaal een keer gehoord moet hebben.

Overige Podcasts In De Sportschool: 2. StarTalk Radio

Open StarTalk Radio in iTunes – Open de StarTalk website

Neil deGrasse Tyson, de bekende Amerikaanse astrofysicus, neemt in zijn podcasts elke week een nieuw onderwerp onder de loep. Hij doet dit niet alleen, maar wordt altijd door een comedian bijgestaan en ontvangt regelmatig bekende gasten als Bill Nye The Science Guy, Elon Musk, ?uestlove, Jimmy Carter en meer. Als je enige interesse in wetenschap of de ruimte hebt moet je deze podcast luisteren. De manier waarop wetenschap en natuurkunde toegankelijk wordt gemaakt, maakt hem echter ook geschikt voor mensen die wellicht nog niet zo ‘van de wetenschap’ zijn.

Overige Podcasts In De Sportschool: 1. No Such Thing As A Fish

Open No Such Thing As A Fish in iTunes – Open de No Such Thing As A Fish website

Wekelijks komt op vrijdag de nieuwste No Such Thing As A Fish podcast uit en op zaterdag doe ik in de sportschool m’n oordopjes tijdens m’n sets uit. Die twee dingen hebben met elkaar te maken. Het is namelijk vaker voorgekomen dat ik deze podcast aan had staan en tijdens een rep zo hard moest lachen dat ik bijna van onder een barbell bevrijd moest worden. In No Such Thing As A Fish behandelen de schrijvers van de BBC serie QI (Quit Interesting: Nooit gezien? Kijken!) de leukste wetenswaardigheden die ze die week hebben ontdekt. Wist je bijvoorbeeld dat tomaten de eerste 200 jaar dat ze hier verbouwd werden puur als versiering werden gebruikt? Of dat de scheidsrechters bij Sumo wedstrijden een mes bij zich dragen zodat ze zelfmoord kunnen plegen als ze een fout maken? De podcast zit vol bizarre feitjes en weetjes, gepresenteerd op een manier die je regelmatig met tranen in je ogen van het lachen achterlaat. Met dikke stip mijn #1 podcast!


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *