Bodylab.nl whey en pre workout review

Zoals in mijn recente Bodylab review te lezen was, ben ik behoorlijk te spreken over deze webshop voor supplementen, sportvoeding en dergelijke. Voor Bodylab.nl was dit vervolgens aanleiding om me wat van hun Bodylab Whey Protein én Bodylab Concentrated Pre Workout plus wat Bodylab24 Eat Clean Bars te sturen. De eiwitrepen zijn linea recta door m’n vriendin ingepikt (ze was er erg blij mee, dus bij deze: absolute aanrader!), maar van de rest volgt bij deze een grondige Bodylab.nl Whey en Pre Workout Review.

Bodylab Whey Protein Review

Hoewel ik het zelf regelmatig bestel en er dus al behoorlijk bekend mee ben, heb ik voor deze Bodylab Whey Protein review toch de product informatie op de website nog even uitgeplozen.

Bodylab Whey Protein samenstelling

Afhankelijk van de gekozen smaak vindt je in de Whey Protein van Bodylab 77 tot 81 gram proteïne en 6 tot 10 gram koolhydraten. Dit zijn forse verschillen, dus wanneer je macro’s aan het tellen bent is het verstandig om goed de samenstelling te checken en daar je smaakkeuze op aan te passen.

Zelf bestel ik standaard banaan of vanille, die samen met de smaak aardbei 81 gram proteïne, 6 gram koolhydraten en 6,6 gram vet per 100 gram bevat.

Zoals de naam van het product al suggereert is de belangrijkste bron van proteïne melkeiwit in de vorm van wei eiwit isolaat.

Bodylab Whey Protein smaken

Whey Protein van Bodylab.nl is verkrijgbaar in meerdere smaken, namelijk:

 • Lemon Cheesecake
 • Hazelnut Chocolate
 • Banana
 • Vanilla
 • Coconut
 • Yoghurt Rapsberry
 • Chocolate
 • Latte Macchiato
 • Pistachio
 • Strawberry
 • Red Berry Cheesecake
 • Blueberry

Bodylab Whey Protein ervaring

Voor deze Bodylab.nl Whey en Pre Workout review heb ik een doos Vanilla en meerdere samples van verschillende smaken getest. Hierbij moet ik zeggen dat ze stuk voor stuk prima smaakten, maar dat spannende experimenten als red berry cheesecake of yoghurt raspberry niet aan me besteed zijn: Ik houd het ’t liefst bij vanille of banaan. Vooral banaan is namelijk niet alleen prima te doen in een eiwitshake, het is ook een uitstekende toevoeging aan een pannetje havermout. Ik begin zelf elke ochtend met een bord havermout dat ik met water kook (niet met melk, want: macro’s), waar ik een schep Bodylab Whey Protein banana aan toevoeg net voordat ik het van het vuur afhaal.

Hoewel het poeder in mijn ervaring iets minder makkelijk oplost dan bij sommige andere eiwitshakes, is even schudden voldoende om een gladde shake te krijgen die gemakkelijk weg drinkt.

Bodylab Whey Protein pluspunten

 • Prijs (per kg vindt je het bijna nergens voordeliger)
 • Samenstelling (rijk aan BCAA’s en glutamine)
 • Smaak (16 opties, dus zelfs als je iets avontuurlijker bent ingesteld dan ik zal er een smaak tussen zitten die je bevalt)

Bodylab Whey Protein minpunten

 • Hoewel ze zelf op de Bodylab.nl website ‘zeer goed oplosbaar’ als pluspunt noemen moet ik zeggen dat ik m’n proteïne weleens elders beter oplosbaar vond
 • Het poeder heeft de neiging erg te ‘stuiven’ dus als je niet oplet sta je in een wolk proteïne poeder

Bodylab Concentrated Pre Workout Review

Zelf ben ik lange tijd voorstander geweest van zelf je pre workout maken door de verschillende ingrediënten in bulk in te kopen en te mengen. Hierbij blijkt het resultaat echter niet altijd evengoed gemengd (waardoor het effect erg verschild per keer dat je het gebruikt) en laten we eerlijk zijn: Het is ook een boel gedoe. Gelukkig waren de mensen van Bodylab zo vriendelijk me hun Bodylab Concentrated Pre Workout toe te zenden voor deze Bodylab.nl Whey en Pre Workout review.

Bodylab Concentrated Pre Workout samenstelling

De samenstelling van Bodylab Concentrated Pre Workout vindt je zoal op de verpakking als op de website. Meest noemenswaardige ingrediënten zijn:

 • Cafeïne (vanzelfsprekend)
 • Creatine 1-hydrate
 • Beta Alanine
 • L-Arginine AKG
 • Taurine (daar krijg je vleugels van!)
 • L-Citruilline dl malaat
 • L-tyrosine

Hoewel er ook pre workouts op de markt zijn die beta alanine vermijden omdat het een tintelend gevoel op de huid kan veroorzaken ben ik er zelf eigenlijk wel fan van: Die tintelingen zijn als de gong voor een boksmatch en zorgen ervoor dat ik direct als een malle aan het werk ga.

Bodylab Concentrated Pre Workout smaken

Bodylab Concentrated Pre Workout is in 3 smaken verkrijgbaar: Orange, black currant en watermelon. Ze zijn in principe alledrie prima te doen en buiten deze Bodylab.nl Whey en Pre Workout review om heb ik ze ook alledrie meerdere malen zelf besteld. Beetje een kwestie van stemming en afwisseling.

Bodylab Concentrated Pre Workout ervaring

Mijn Bodylab Concentrated Pre Workout ervaring is vergelijkbaar met mijn ervaring met talloze andere pre workouts:

De tinteling veroorzaakt door de beta-alanine komt bij mij al binnen enkele minuten op, dus wellicht dat ik daardoor denk dat het sneller begint te werken dan de aangegeven 30 minuten. Het duurt bij mij echter nooit meer dan een minuutje of 10 voordat ik me al (zeer) energiek begin te voelen. ‘Citius, Altius, Fortius’ oftewel ‘Sneller, Hoger, Sterker’.

Vanochtend heb ik in de sportschool gestaan na 3 maatscheppen (15 gram) pre workout in m’n bidon en heb daar zeker een goede anderhalve uur op volle toeren op getraind. Groot voordeel daarbij is dat ik bij de Bodylab Concentrated Pre Workout nooit de ‘crash’ ervaar enkele uren later, die bij sommige andere pre workouts wel vaak komt. De rest van de dag functioneer je nog, wat best een mooi pluspunt is.

Grootste pluspunt is echter met stip de prijs. De standaardprijs van €24,95 is al netjes, maar hij is ook nog regelmatig in de aanbieding (op het moment van schrijven zelfs voor €11,90!).

Bodylab.nl Whey en Pre Workout Review conclusie

Enkele jaren geleden toen ik voor het eerst diep de supplementen in dook had ik nog de neiging om steevast voor de duurste producten of de producten met bekende namen te kiezen. Als Arnold er op staat moet het wel goed zijn, toch?

In de loop der jaren ben ik er echter achtergekomen dat je in dat soort gevallen vooral betaald voor de verpakking of de marketing. Inhoudelijk zijn alternatieven als Bodylab24 niet alleen (veel) voordeliger, maar vergelijkbaar zo niet beter in kwaliteit. Deze Bodylab.nl Whey en Pre Workout review is een mooi excuus geweest om me er weer even in te verdiepen en ik raad beiden dan ook van harte aan.

Disclaimer: Ik heb voor deze Bodylab.nl Whey en Pre Workout Review gratis producten ontvangen van Bodylab.nl, waardoor je dus het argument zou kunnen maken dat ik niet geheel onpartijdig of objectief ben.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *