Proteïne Bier, eindelijk!

Proteïne Bier, eindelijk!

Over het algemeen zorgt het drinken van een six-pack bier niet voor six-pack buikspieren, maar Supplemental Brewing hoopt daar met hun nieuwe proteïne bier verandering in te brengen.

Blake Konrady, bier liefhebber, probeert een lijn ‘fitness bieren’ van de grond te krijgen. Op de Kickstarter pagina van Supplemental Brewing, zijn startup, probeert Blake geld in te zamelen om twee bieren met toegevoegde proteïne op de markt te brengen: Brewtein en NutriBeer.

Proteïne bier: Brewtein en NutriBeer

In een flesje of blikje Brewtein vind je 7 gram wei proteïne, wat volgens de maker betekend dat het “meer proteïne heeft dan elk ander bier op de markt”. Het is een Amerikaanse ale met 5 procent alcohol. NutriBeer, een lichte pils, bevat minder koolhydraten en calorieën dan normaal bier en 4 gram proteïne. Het alcoholpercentage van NutriBeer is 4 procent.

Proteïne bier: Een helder moment

Konrardy, die onlangs gestopt is met zijn baan bij een verzekeringsmaatschappij om zich fulltime op zijn proteïne bier te storten, raakte geïnspireerd toen hij vaak na de sportschool direct de bar in dook met vrienden. Hij merkte dat hij vaak met een proteïne shake in de ene, en een bier in de andere hand zat en besloot dat het makkelijker zou zijn de twee te combineren: Het idee voor proteïne bier was geboren.

In de toekomst hoopt hij met Supplemental Brewing een bistro te openen die gefocust is op proteïne. Het idee is vervolgens dat je er Brewtein, NutriBeer en pizza met een korst van kip (??) kan kopen.

De Supplemental Brewing Kickstarter campagne

Om zijn dromen werkelijkheid te maken heeft Blake $ 40.000 nodig. Op dit moment heeft hij net iets meer dan 20.000 van de 40.000 dollar opgehaald met zijn Kickstarter campagne en hij heeft nog maar 9 dagen. Het is dus hopen dat hij ook een plan B heeft.

Dat de campagne het moeilijk heeft is natuurlijk niet heel erg gek. Allereerst is het idee op z’n zachtst gezegd ‘niet heel goed’. Alcohol remt de aanmaak van allerlei hormonen die spierherstel en -groei bevorderen, dus de voordelen van de proteïne in Brewtein worden direct teniet gedaan.

Ook zijn de beloningen voor het steunen van de campagne niet bijster interessant: Stickers, t-shirts, een sporttas waar je ook bierblikjes in kan bewaren of de ‘bijzondere’ bierhouder in de vorm van een dumbbell, de ‘beerbell’ genaamd. Zucht.


Geplaatst

in

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *