De 10 Beste Hardloop Apps

De sensoren in je smartphone maken het een uitstekend platform voor een brede selectie hardloop apps die je snelheid, afstand en calorieën bijhouden. Veel van deze apps houden zelfs je gelopen route bij. Van apps die je van een semi-professionele mobiele coach voorzien tot leuke apps die van je run een spel maken, check hieronder onze 10 favorieten.

Runkeeper (Android, iOS – Gratis)

Runkeeper (Android, iOS) gebruikt de GPS van je telefoon om je hardlopen, fietsen, wandelen en anderen activiteiten te registreren. De app houdt je pas, afstand, tijd, calorieën en enkele andere nuttige meetpunten bij, terwijl je gelijktijdig foto’s kan maken en toe kan voegen. Je kan zelf een route kiezen of populaire hardloop routes downloaden. Je voortgang en hardloop historie worden automatisch bijgehouden en de app praat met een groot aantal andere apps en services, zoals Fitocracy.

Runtastic (Android, iOS – Gratis)

Een van de hardloop apps die veel weg heeft van Runkeeper is Runstastic. Runtastic (Android, iOS) gebruikt je GPS om je afstand, tijd en snelheid bij te houden terwijl je route in real-time geplot wordt. Een persoonlijk trainingsdagboek houdt je hardloop sessies bij en je kan je routes terugzien in een ‘Google Maps’-achtig overzicht. Een dashboard dat je compleet kan configureren, de mogelijkheid om je voortgang op sociale netwerken te delen en een groot aantal trainingsschema’s maakt van deze hardloop applicatie een krachtige broekzak trainer.

Adidas Train & Run (Android, iOS – Gratis)

Verschillende fabrikanten van sportartikelen hebben eigen hardloop apps gelanceerd. De eerste die we behandelen is Train & Run (Android, iOS) van Adidas. De app is naadloos geïntegreerd met de fitness trackers van de fabrikant, zoals de Speed_Cell in-schoen tracker en de Fit Smart polsband. Train & Run wordt geleverd met een grote selectie trainingsschema’s van professionele coaches. Schema’s die geschikt zijn voor het verbeteren van je conditie, betere looptijden of het verliezen van wat extra kilo’s. De app gebruikt je GPS, de sensoren in je smartphone en aangesloten trackers om je route, pas en afstand bij te houden.

Nike+ Running (Android, iOS – Gratis)

Hoewel Nike gestopt is met de ontwikkeling van de FuelBand, is de Nike+ Running app (Android, iOS) nog steeds een van de populairste hardloop apps die er is. De app werkt zowel buiten als op de loopband feilloos en houdt je pas, afstand en tijd bij. Onderweg krijg je audio feedback en een kaart met daarop je route voorgeschoteld. Ook zit de hardloop applicatie boordevol spelelementen zoals het delen van routes, prijzen en de mogelijkheid je vrienden uit te dagen. De aandacht van bekende comedian Kevin Hart die het Nike+ platform gebruikt om massale runs met fans te organiseren heeft de hardloop app ook absoluut geen kwaad gedaan.

Couch-to-5K (Android, iOS – €2,99)

Couch-to-5K (Android, iOS) van Active.com is een van die hardloop apps die is gemaakt om je voorzichtig van de bank af te krijgen en te laten hardlopen. Het uiteindelijke doel is, de titel zegt het al, een 5K lopen. Als gebruiker krijg je 9 weken lang 3 keer per week lessen van 20 tot 30 minuten die je in vorm krijgen voor een run van 5 kilometer. Je kiest één van de verschillende virtuele coaches die je onderweg van feedback en motiverende quotes voorzien, terwijl je hardloop sessies automatisch of handmatig worden opgeslagen.

Zombies, Run! (Android, iOS – Gratis met iap)

Zombies, Run! (Android, iOS) is een van mijn favoriete hardloop apps. Het is de perfecte oplossing als je je hebt voorgenomen enkel te rennen als je achterna wordt gezeten. In deze hardloop app sta je in de (ren-) schoenen van Runner Five en ren je regelmatig voor je leven en het opbouwen van de gemeenschap van overlevers Abel Township. Tijdens het rennen krijg je hoorspel-achtige missies die je meenemen door een verhaallijn die vele verrassende wendingen kent. De app werkt samen met je muziekspeler en onderbreekt de muziek regelmatig om nieuwe delen van de verhaallijn met je te delen. Tijdens het rennen pik je vervolgens grondstoffen op om Abel Township verder uit te bouwen. Als je de optie ‘Zombie Chase’ in hebt geschakeld kan je op verschillende momenten tijdens je run ineens door zombies belaagd worden en heb je maar een enkele optie: Rennen voor je leven.

Hardlopen met Evy (Android, iOS – Gratis met iap)

Hardlopen met Evy (Android, iOS) is vaak een van de populairste hardloop apps in de Nederlandse app stores. Gebaseerd op de populaire hardloop podcasts van Evy Gruyaert combineerd deze app de podcasts met wat basisfunctionaliteit zoals je afgelegde afstand, verbrandde calorieën en gemiddelde snelheid. De populariteit van deze app is de afgelopen maanden flink afgenomen en terecht: Qua functionaliteit zijn er betere hardloop apps (Runkeeper, Runtastic) en de toegevoegde waarde van de aankopen die je in de app kan doen zijn minimaal.

Welke hardloop-app voor beginners gratis?

Er zijn verschillende gratis hardloop-apps beschikbaar voor beginners, afhankelijk van het type apparaat dat je gebruikt. Een populaire app voor beginners is de “Couch to 5K” app, die beschikbaar is voor zowel Android- als iOS-apparaten. Deze app biedt een trainingsprogramma voor beginners dat geleidelijk aan opbouwt en je helpt om van een sedentaire levensstijl naar het lopen van een 5 km te gaan. Andere populaire gratis hardloop-apps voor beginners zijn onder andere “Runkeeper” en “Map My Run”.


Geplaatst

in

,

door

Reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *